JOHOR PHOTOGRAPHER FOTOBLOG

By: Johor Wedding Photographer

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 5-Feb-2005 00:00 Email | Share | Bookmark
My Youngest Sister Wedding Day

 
 
Pengantin Lelaki
Pengantin Perempuan
Imam membaca taklik
"Aku terima akan nikahnya......"
"aminnnn....."
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adik bongsu eden melangkah 2 bendul sekaligus.. itu lah dikatakan "Jodoh dan Maut di tangan TUHAN". Tiada siapo dapek menghalang.. Bilo dah sampai jodoh.. akan ketemu juo di pelaminan.

5 February 2005, akad nikah diadakan di Masjid Kampung Padang Siam, T.Merah, Kelantan dan di akadkan oleh imam masjid iaitu Imam Alwi. Maso akad nikah di jalankan, ayah eden takdo kerano beliau terlantar di hospital akibat asthma. Ayah dah wakilkan dokek den menjadi wali memandangkan den anak sulung bagi 3 beradik ini tetapi Imam lebih kata lebih afdal jika yang mewalikan adalah ayah sendiri memandangkan ayah masih ada. Beliau call ayah den guna handphone den dan meminta untuk mewalikan adik eden nih.

Akad sah dengan sekali lafaz ajo. Mako doa di baco menandokan kesyukuran kehadhat Ilahi. Kini sudah sah la Siti Rahaya bt Sulaiman menjadi isteri kepado Mohd Najib bin Arifin.

Kemudian pula.. lebih kurang pukol 5 petang, majlis bersanding secaro ala kadar di jalankan. Den selaku jurukamero memainkan peranan penting agar saat bersejarah bagi "Raja Sehari" ini dapat diabadikan kenangannyo.

Dan lihat lah akan hasil dari kojo tangan eden di atas sepanjang permulaan majlis perkahwinan hinggo la tamat. Arakian kisahnyo...View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net